צלילים ונשימות רועמות במהלך נחירות

תוכן עניינים

צלילים ונשימות רועמות במהלך נחירותהסטטיסטיקה קובעת שמחצית האוכלוסייה נוחרת, כולל צעירים בגילאי שלושים עד ארבעים וחלק אף מכחישים את העובדה.  לפעמים מדובר בבעיה זמנית,אך לפעמים זה יכול להיות גורם מולד שמצריך התערבות כירורגית. לפעמים אין זה מדובר רק במטרד לבן או בת הזוג, כי אם לסכנה ממשית לחייו של הנוחר.

הנחירה, היא הפקת רעש בזמן השינה בעקבות היצרות דרכי הנשימה או בגרון. תופעה זו, קיימת בדרגות חומרה שונות, החל בנחירה קלה שאופיינית למצבי עייפות כבדה, אך אינה מפריעה לסביבה ועד לנחירה בעוצמה גבוהה. לפעמים מדובר בבעיה פיזית קלה, כמו למשל שקדים מוגדלים, חסימה באף, לשון גדולה או צוואר שהוא קצר ושמן.

הנחירה עצמה היא אינה מסוכנת, אך אם נלווה אליה דום נשימה היא עשויה לסכן את חייו של הנוחר. במידה ומדובר על מקרה חמור מעין זה, יש לפנות לרופא שישלח את המטופל למעבדה, אשר בה מבחינים הפרעה זו. הנחירות, פוגעות גם באיכות השינה, לירידה באחוזי החמצן בדם ואף ליתר לחץ דם. ישנם גורמים נוספים כגון: עצבנות, דיכאון, עייפות ועוד.

איך לאבחן בעיות בנחירה?

ראשית על הנוחר להגיע לרופא אף אוזן גרון, על מנת שיאבחן את הבעיה. לפעמים הרופא יפנה למעבדת שינה, כך שניתן יהיה לאבלן אם ישנה סכנה של דום נשימה. גם תנועות הגוף, לחץ דם כל התסמינים שמלווים וחומרתם מהבחינה הבריאותית ייבחנו במעבדה זו.  מי שסובל מעודף משקל, יינטה לנחור. לפעמים הקלה על הנשימה באמצעות כרית מוגבהת או מגבת מגולגלת מתחת לצוואר, עשויה לסייע. במידה והנחירות תמשכנה גם לאחר ניסיון של הקלה באמצעות כרית גבוהה או שינוי תנוחות השינה, ניתן יהיה  למצוא שיטות נוספות להפסקת הנחירה כמו למשל הצמדת מדבקה לאורך האף. מדבקה זו, מרחיבה את פתח הנחיריים ותקל על מעבר האוויר לדרכי הנשימה.

גם בעיות של מבנה החיך, עשויות לגרום לנחירות. האבחון הינו חשוב ויש לעבור את כל הבדיקות הנחוצות, היות והגורמים לנחירה הם שונים ואבחון נכון יכול להקל במציאת פתרון נכון ולהקל על חיי הנוחר ומי  ולבת או בן הזוג. על פי הממצאים, גברים נוחרים יותר מנשים ורובם מעוניינים להקל על איכות השינה ואי הנעימות שהם מסבים לעצמם ולבת הזוג.

דרכי הטיפול בנחירות

ישנו טיפול הניתן באמצעות אלקטרודות לאף או לחיך. גלי הרדיו, מכווצים את רקמת אזור החיך, מה שיגדיל את הפתח של מעבר הנשימה. טיפול זה, מתבצע בהרדמה מקומית. גם ניתוח פלסטי בחיך, במקרים חמורים יותר, עשוי לפתור לחלוטין את בעיית הנחירה.  במהלך ניתוח זה, יוסרו השקדים והענבל וחלק של החיך הרך. באמצעות ניתוח זה, יהיה מעבר גדול יותר לדרכי הנשימה. ניתוח זה, מחייב אשפוז בן כמה ימים ועשוי לגרום לכאבים שנמשכים בין שבוע לעשרה ימים. שיעור ההצלחה של ניוח זה הוא 60%.

תיקון מעבר האוויר דרך האף, באמצעות יישור המחיצה גורם ל-90% הצלחה בקרב המטופלים. בגלל ליקוי במבנה המחיצה אנשים רבים נוטים לבחור ולאחר בדיקה מעמיקה ויסודית של הרופא, ניתן למצוא כי זו הבעיה ולטפל בה באמצעות ניתוח זה.

טיפול ברפואה אלטרנטיבית בנחירות

הרפואה המשלימה או האלטרנטיבית כפי שאנו מכירים, מציעה פתרונות גם למקרים קלי יותר של נחירות. טיפולים אלה, כוללים דיקור סיני, תוספי מזון לירידה במשקל, צמחי מרפא ועוד. במידה והנחירות הן כתוצאה של הצטננות, מומלץ להיעזר בתכשיר אדים עם תמצית שמן אקליפטוס להפחתה של הבצקת והליחה. גם יובש ברקמות האף, עשוי להוביל לנחירות. ניתן יהיה להגביר רת הלחות באמצעות מריחה של משחת שיניים על החניכיים, מה שיגביר את הבלוטות לייצר יותר רוק. לסיכום- אבחון נכון ובאמצעותו טיפול מתאים יקלו על המטופל ועשוי אף להציל חיים.

יהושוע קוש
יהושוע קוש

מומחה לטיפולים בנחירות והפרעות שינה שונות. מעל 10 שנות ניסיון עשירים של טיפולים, ניתוחים וליווי מטופלים.
מרכז המידע הגדול והאמין ביותר לטיפול בנחירות והפרעות שינה. כאן תמצאו מגוון רב של מאמרים מקצועיים בנושא אשר יעזרו לכם למצוא פתרון לבעיות אלו

צרו איתנו קשר
מאמרים נוספים
התקשרו עכשיו