עוצמת נחירות ודום נשימה בשינה

תוכן עניינים

עוצמת נחירות ודום נשימה בשינהבמחקר שנערך ב- 2011 בבית החולים סורוקה, נמצא כי ישנו קשר ישר בין עוצמת הנחירות לבין חומרת תסמונת דום נשימה בשינה. הכוונה היא לכך שככול שעוצמת הנחירות גבוהה יותר, כך התסמונת חמורה ואף מסוכנת יותר בהתאם. כמו כן נמצא באותו המחקר שנחירות עשויות לגרום לפגיעה בשמיעה. החוקרים שערכו את המחקר במכון לרפואת ריאות בבית החולים, בדקו יותר מ- 3000 בני אדם הסובלים מנחירות במעבדת שינה.

במסגרת המחקר בדקו החוקרים מגוון פרמטרים כמו רוויון החמצן בדם, תבנית השינה ועוצמת הנחירות. ממצאי המחקר מראים בבירור כי ככול שעוצמת הנחירות הייתה גבוהה יותר, כך הפסקות הנשימה היו עמוקות יותר ומסוכנות יותר.

בקרב חלק מהמשתתפים במחקר נמדדה עוצמת נחירות של יותר משמונים דציבלים. רק כדי לסבר את האוזן נציין כי לפי החוק להגנת הסביבה, חל איסור על השמעת רעשים בעוצמה העולה על  45 דציבלים במהלך הלילה. הנחירה העוצמתית ביותר שתועדה אי פעם הייתה בעוצמה של 111 דציבלים.

דבר המומחה

לפי מנהל המחקר, דוקטור מימון נמרוד, רופא בכיר במכון לרפואת ריאות בבית החולים סורוקה, במחקר המדובר איששו הנחה מוקדמת לפיה ישנו קשר בין העוצמה של הנחירות לפי דרגת החומרה של תסמונת דום נשימה בשינה. בנוסף נמצא כי עצם הנחירות חושף את המטופל לעייפות מוגברת במהלך היום, גם אם הוא לא סובל מהתסמונת.

החידוש המשמעותי של המחקר מתבטא בכך שבעבר הקשר בין עוצמת הנחירות לחומרת התסמונת התבסס על דיווחי המשתתפים ולא נמדד בצורה אמפירית בעזרת כלים אובייקטיביים. מאחר ונחירות מקושרות לתסמונת דום נשימה, הגורמת לעלייה בסיכון לסוכרת, מחלות לב, דיכאון ויתר לחץ דם, מומלץ שכל אדם הנוחר בשנתו ייגש לאבחון ולקבלת טיפול רפואי.

נחירות פוגעות בזוגיות

בסקר מוקדם יותר שנערך בשנת 2007 בבריטניה, נמצא כי בטווח של 25 שנות זוגיות, הנחירות של בן הזוג גורמות לאובדן מצטבר של שעות שינה, שיכול להגיע לכדי שנתיים תמימות. הסקר כלל 2000 מבוגרים, מתוכם 55 אחוזים דיווחו על כך שהנחירות של בן הזוג פוגמות בחיי המין שלהם.

דום נשימה בשינה הוא תופעה הקשורה לנחירות, אך מה זה בכלל?

דום נשימה בשינה הוא למעשה תופעה רפואיות אשר נקראת בשפה המקצועית "הפרעת נשימה חסימתית בעת השינה". מי שחווה דום נשימה בשינה, הוא אדם שחווה הפסקות ממשיות של הנשימה, זאת בעקבות חסימות שונות בדרכי הנשימה אשר קיימות אצלו בדרך כלל בדרכי הנשימה העליונות יותר. על פי מחקרים רבים, ניתן להבין כי מדובר על תופעה אשר מופיעה בעצימות גבוהה יותר, כמעט פי 2, אצל גברים מאצל נשים.

דום נשימה – סיכונים ותסמינים

דום נשימה בשינה עשוי להוות תסמין רפואי מסוכן מאוד, ואלו הם הסכנות והסיבוכים שעשויים להופיע אצל כל מי שסובל מדום נשימה בשינה – סכנה של התפתחות מחלות לב באחוזים גבוהים יותר, עליה חדה בלחץ הדם, סיכון ממשי להופעת אירוע מוחי, ועוד. מעבר לסיכונים החמורים הללו שצוינו בשורות הקודמות, גם מי שלא יחווה את אחד הסיכונים הגדולים הקיימים בדום שינה בשינה, עשוי לחוות ירידה ניכרת באיכות השינה ואיכות החיים כתוצאה מהופעת דום הנשימה, ירידה באיכות החיים שעשויה להתבטא בצורות הבאות – ירידה בחשק מיני, נדודי שינה, חוסר ריכוז, עצבנות, עייפות גדולה במהלך היום, נחירות, וכיוצא בזאת.

דום נשימה – מה הם הגורמים השונים המעודדים ומובילים את הופעת דום הנשימה בשינה

בדומה לתסמינים רפואיים ומחלות אחרות, הופעת דום נשימה בשינה עשויה להופיע בעקבות גורמים מקדמים שונים. אחד המשמעותיים שבגורמים אלה הוא השמנת יתר, שכן, אנשים אשר סובלים מהשמנת יתר נוטים לסבול גם מדום נשימה בשינה באחוזים גדולים הרבה יותר. למרות זאת, מלבד עודף המשקל, ישנם גורמים נוספים רבים שעשוים לעודד את הופעת דום הנשימה – שקדים מוגדלים, המבנה של הלסת התחתונה, בסיס הלשון, ועוד – עלולים לגרום להופעת דום הנשימה בסבירות גבוהה יותר.

לסיכום אם אתם סובלים מדום נשיחה, בין אם זה גורם לכם לנחור ובין אם לא, מומלץ מאוד שלא להזניח את הבעיה הזו ולברר אותה באופן רפואי, מקצועי ומעמיק, זאת בכדי שתוכלו לשפר את אורח החיים שלכם ואת איכות החיים שלכם ולהנות משינה בריאה, איכותית וארוכה.

 

יהושוע קוש
יהושוע קוש

מומחה לטיפולים בנחירות והפרעות שינה שונות. מעל 10 שנות ניסיון עשירים של טיפולים, ניתוחים וליווי מטופלים.
מרכז המידע הגדול והאמין ביותר לטיפול בנחירות והפרעות שינה. כאן תמצאו מגוון רב של מאמרים מקצועיים בנושא אשר יעזרו לכם למצוא פתרון לבעיות אלו

צרו איתנו קשר
מאמרים נוספים
התקשרו עכשיו