רוב האנשים מכירים את סכנות הנהיגה תחת שתיית אלכוהול, אך לא כולם מכירים את סכנות הנהיגה לאחר לילה חסר שינה. השפעת נדודי שינה ונחירות פוגעת בערנות בשעות היום, ולהפך, עייפות בשעות היום גורמת לנדודי שינה בלילה, או שהיא מובילה לשינה רצופת נחירות, המשפיעה על איכות השינה.
עייפות בשעות היום משפיעה על היכולת לחשוב, להגיב, לזכור ולפתור בעיות. מבחינה רגשית, אדם עלול לפתח חוסר סובלנות כתוצאה מחוסר שינה, ואינו מודע לאיכות הירודה של התפקוד שלו.
“עייפות” בשעות היום לעומת “ישנוניות”
הם עלולים להירדם בעודם עוצרים את הנהיגה ברמזור אדום, או יושבים בחדר המתנה. מצב זה נגרם ברוב המקרים כתוצאה ממצבים כגון דום נשימה בשינה, תסמונת רגל חסרת מנוח, נרקולפסיה, מחלות נוירולוגיות כגון מחלת פרקינסון, נחירות, וכן תרופות רבות.
התסמינים: בעיות זיכרון, דיכאון ובעיות חברתיות
- עייפות, חולשה או אנרגיה ירודה
- חוסר מוטיבציה
- תפקוד ירוד
- בעיות זיכרון
- נטייה לבצע שגיאות וטעויות בעבודה
- דיכאון
- חוסר עניין בפעילויות חברתיות
- נדודי שינה בלילה
- שינה רצופת נחירות.
עייפות בשעות היום היא תיאור מדויק יותר של אנשים הסובלים מנדודי שינה. למרות שהשינה שלהם מקופחת, הם נוטים לחוש עייפות ונמנום יתר במהלך היום. אנשים הסובלים מנדודי שינה מתייעצים ברוב המקרים עם רופא בשל העייפות והתפקוד הלקוי בשעות היום, ולא כתוצאה מקשיי שינה, נחירות או בעיות בשמירה על שינה רצופה.
כך תתמודדו עם העייפות בשעות היום
מצב זה עשוי לכלול אף דפוסי שינה משובשים מהילדות, כאבים כרוניים או השתנה תכופה כתוצאה מערמונית מוגדלת, או סוכרת בלתי מבוקרת. עייפות בשעות היום עשויה להתרחש גם כתוצאה של תופעת לוואי של תרופות מסוימות. יש להתייעץ עם הרופא על מנת להעריך את התסמינים. אם אדם סובל מנדודי שינה או מתקשה להישאר ישן, עליו ליידע את הרופא.