תופעת הנחירות מהווה הרבה יותר ממטרד עבור אלו הנאלצים לישון, או לפחות מנסים לישון לצד האדם הנוחר. זאת כיוון שלא אחת הנחירות הן רק תסמין של בעיה חמורה הנקראת תסמונת דום נשימה בשינה. התסמונת באה לידי ביטוי בהפסקת הנשימה במהלך השינה על רקע נוירולוגי או חסימתי וכתוצאה מכך הלוקה בתסמונת מקיץ משנתו, במקרים מסוימים אף מאות פעמים מדי לילה.
במאמר שלפניכם נפרט אודות פיתוח ניו זילנדי חדש הנקרא מייצב לשון נגד נחירות (AVEO TSD), אך על מנת שנוכל לסבר את האוזן בנוגע לאופן הפעולה של המכשיר החדשני, עלינו לשפוך מעט אור על המנגנון העומד מאחורי הנחירות.
מה הן נחירות על קצה המזלג?
בנוסף לכך, המבנה של איברי הפה השונים עלול להשפיע על קוטר נתיבי האוויר, כך שגם ענבל ארוך, שקדים מוגדלים או צוואר שמן וקצר יכולים להגדיל את הסיכוי לנחירות. הסיבה בגינה הנחירות נשמעות במהלך השינה ולא במהלך היום קשורה בין היתר לעובדה שבמהלך השינה הלשון צונחת כלפי מטה וגורמת להיצרות של נתיב האוויר.
מה הוא מנגנון הפעולה של מייצב לשון נגד נחירות?
מייצב הלשון נגד נחירות הוא מתקן המונע מהלשון לצנוח במהלך השינה. המייצב מיוצר מסיליקון רפואי ומעוצב בדומה למוצץ. במרכז המתקן ישנו שקע המתאים ללשון של המטופל, אליו יש להכניס את הלשון עד ליצירת ואקום ומשני צדדיו של השקע ישנן בליטות המייצבות את המתקן, הנתמכות בחלק החיצוני של השפתיים. באופן הזה הלשון מעוגנת למתקן במהלך הלילה והמתקן נותר מחוץ לפה.
מה הם היתרונות של מייצב לשון נגד נחירות?
מה הם החסרונות של מייצב לשון נגד נחירות?
החיסרון העיקרי של מייצב הלשון הוא שנדרשת תקופת הסתגלות מסוימת לשימוש בו. עם זאת, לרוב תוך שבועיים ניתן כבר ליהנות משיפור משמעותי ביותר באיכות השינה ומהפחתה משמעותית בתדירות ועוצמת הנחירות.