תופעת הנחירות הינה תופעה נפוצה המאפיינת כ 50% מכלל האוכלוסייה. בדרך כלל מי שסובל מהנחירות הם אלה שישנים לצידו של הנוחר, ומעבר למפגע הרעש אין בעיות נוספות.
מהם הסיכונים הגלומים בהפסקת נשימה המצריכים בדיקה במעבדת שינה?
הפסקת נשימה הינה הפסקה קצרצרה של נשימה במהלך השינה. הסובלים מהבעיה לרוב אינם מרגישים דבר ואינם מודעים לבעייתם. במהלך השינה גורמת הפסקת הנשימה ליקיצות מרובות, ירידה באיכות השינה, צורך בהליכה לשירותים בלילה, יובש בפה, עייפות במהלך היום וגם נחירות. תופעות אלה משמשות גם כסימפטומים המסייעים לאבחנת הבעיה.
מה כולל האבחון במעבדת שינה?
כאמור, את קיום התופעה של הפסקת נשימה ניתן לבדוק על ידי צוות של מעבדת שינה. בעוד שיש בדיקות מסוימות הנערכות במעבדת שינה ודורשות מהנבדק להישאר לישון במעבדה עצמה, הרי שהטכנולוגיה החדישה והמתקדמת מאפשרת קיום בדיקות של הפסקת נשימה בשינה גם בבית הנבדק.
כיצד זה מתבצע?
ישנה חשיבות רבה מבחינת מהימנות ואיכות הבדיקה דווקא לכך שהבדיקה נערכת כאשר האדם ישן במיטתו. כאשר האדם ישן בביתו איכות השינה טובה במידה ניכרת מאשר כאשר הוא ישן במיטה זרה, ובמיוחד במעבדת שינה. למחרת היום מחזיר הנבדק את הציוד למעבדת השינה. הרישומים הממוחשבים שנערכו במהלך הלילה מפוענחים על ידי טכנאים המומחים לנושא זה.
מהו הטיפול הניתן על ידי מעבדת שינה לתסמונת הפסקת הנשימה?
במידה ונדרש טיפול, הוא ניתן על ידי הרופא במעבדת השינה, ופעמים רבות גם המעקב נערך על ידי רופא המעבדה. הטיפול בתסמונת ניתן באמצעות מכשיר המחובר לאף. המכשיר נקרא: CPAP – Continuous Positive Airways Pressure . הטיפול הוכח כיעיל מאד ולמעשה פותר את הבעיה.
בזכות הבדיקה נמנעות כל התופעות הבלתי רצויות של הבעיה: המטופל אינו חווה עוד עייפות במשך היום ומרגיש רענן וערני בשעות העירות. חל שיפור ביכולת הריכוז והתפקוד וכן במצב הרוח. השינה היא רציפה ואיכותית. אין נחירות, ונמנעים הסיכונים הבריאותיים הנלווים כלחץ דם גבוה, הפרעות בקצב הלב וכדומה.