המרכז לטיפול בנחירות והפרעות שינה

צמיד נגד נחירות

 

שיטות רבות ופטנטים שונים כבר פותחו כדי לתת פתרון לבעיית הנחירות המציקה והמטרידה. רבות משיטות הטיפול מצריכות ביקור אצל רופאים ומעבדות שינה, התערבות ניתוחית וכדומה, מה שגורם לרבים מהנוחרים להירתע ולא לטפל בבעיה.

אלא שלמרבה הצער הנחירות אינן מפריעות לנוחר עצמו בלבד ששנתו הסדירה והרעננה נפגעת, אלא גם, ואולי בעיקר, לאלו שישנים לצידו. אי טיפול בבעיה עלול לגרום למתחים ומריבות בין בני זוג ואף לריחוק חברתי המתבטא בהימנעות הנוחר מלצאת לטיולים ארוכים עם חברים. עם זאת חשוב לדעת שישנם פתרונות שונים שאינם מצריכים טיפול רפואי ותהליך מסובך אלא נותנים מענה ביתי ומהיר לבעיה. אחד מהם הוא צמיד נגד נחירות.

מהו הצמיד נגד נחירות?

מדובר במכשיר קטן אותו עונדים על פרק כף היד, כמו שעון, ואיתו ישנים. הצמיד פועל באופן חשמלי על ידי סוללת AAA אחת והוא מכיל חיישנים רגישים ואלקטרודות המוצמדות ליד. כאשר החיישנים מזהים נחירות הם משדרים פולסים חשמליים זעירים הגורמים לנוחר לשנות תנוחה באופן בלתי מודע, וכך מופסקות הנחירות או מופחתות, שכן שינוי תנוחה בזמן השינה מסייע להפחתת הנחירות.

החיישנים מזהים את הנחירות בעזרת התנודות באוויר הנגרמות מהנחירות ובתגובה הם שולחים פולסים קטנים דרך הזרוע המגרים את העצבים וגורמים לנוחר להתהפך. חלק מהצמידים פועלים באופן קצת שונה, למשל על ידי חיישנים הקולטים את קול הנחירה, אך מנגנון הפעולה פחות או יותר זהה.

הצמיד למעשה מאפשר להפחית את עוצמת הנחירות ואת תדירותן מבלי להעיר את הנוחר או לגרום לו לאי נוחות. שינוי תנוחת השינה, במיוחד כאשר שוכב על גבו, היא דרך מצוינת להפחית או להפסיק את הנחירות. הצמיד מכבה את עצמו אוטומטית לאחר 8 שעות שימוש בכדי לחסוך בחשמל. כמו כן ניתן לשלוט בעוצמת הפולסים החשמליים בהתאם לגיל, לגודל הגוף ולמין.

אילו צמידים קיימים?

בשוק קיימים מספר צמידים נגד נחירות תחת שמות שונים כגון "Anti Snore", "True Sleep" ו"Snore Stopper", ומחירם נע בסביבות 130-200 ₪ (על פי רוב ניתן לרכוש אותם במחירי מבצע ובאמצעות קופונים). למרות שמחירם לא זול הוא נמוך יחסית לרוב אמצעי הטיפול האחרים ואינו מצריך הליך טיפול מסובך, יקר וארוך.

יש לקחת בחשבון שהצמיד אינו פותר את בעיית הנחירה אך עשוי להקל עליה משמעותית. באשר ליעילותו של הצמיד לא ניתן לדעת בוודאות עד שלא מתנסים בו, שכן ישנם רבים שהוא עוזר להם ורבים אחרים שלא, כך שבעצם אין מה להפסיד ושווה לנסות אותו לפני שמנסים פתרונות אחרים מסובכים יותר המצריכים יציאה מהבית וביקור במרפאות. חולי לב צריכים להיוועץ ברופא טרם השימוש במכשיר.

יתרונות הצמיד

חסרונות הצמיד

Exit mobile version