המרכז לטיפול בנחירות והפרעות שינה

נחירות כתוצאה מעישון

נחירות כתוצאה מעישוןעישון הוא הרגל מזיק ביותר, וגורם לבעיות רבת בטווח הקצר והארוך. בטווח הקצר, העישון גורם לריח רע, הפרעות נשימה, ירידה בכושר הגופני, רגישות יתר לזיהומים במערכת הנשימה והופעת כתמים וקמטים.

בטווח הארוך, העישון גורם לבעיות נשימה קשות, הגורמות לירידה בנפח הנשימה האפקטיבי ומתבטאות בעיקר במחלות כמו אמפיזמה וסרטן הריאה.

מלבד הבעיות הידועות, עישון גם מגביר את הסיכון לנחירות, ומחקרים שונים שבוצעו לאחרונה בנושא הוכיחו שמעשנים סובלים יותר מנחירות פי 2.3 מאנשים שאינם מעשנים.

איך עישון גורם לנחירות?

עישון הוא הרגל לא בריא, והוא גורם להופעת נחירות במספר מנגנונים. יש לציין שהנושא נמצא בזמן האחרון במחקר, וככל הנראה מדובר בפגיעה מולטיפקטוריאלית שגורמת להופעת הנחירות. נחירות כתוצאה מעישון יכול להוביל להפרעות שינה וקשיים אחרים.

המנגנונים השונים הגורמים להופעת הנחירות במעשנים:

הפגיעה בשינה גורמת לפגיעה קשה בתפקוד היום יומי

נחירות מבטאות הפרעה בכניסת האוויר בזמן השינה, המצביעה על כך שתהליך הנשימה אינו תקין. נחירות כתוצאה מעישון תוביל לנשימה לא תקינה בזמן השינה ותפגע מאוד באיכות השינה, ואצל אנשים אלו השינה כבר לא מספקת ולא מחזירה לגופם את האנרגיה שאבדה במהלך היום.

בטווח הארוך, הפרעות השינה האלה גורמות לעייפות כרונית, ירידה בתפקוד במקום העבודה וביחסים עם המשפחה והחברים. אי לכך, חשוב מאוד לטפל בהפרעת השינה ולאפשר לגוף לנוח כהלכה.

הפסקת עישון תוביל לשיפור מיידי

הפסקת עישון תוביל לשיפור מהיר מאוד, ותוך מספר שבועות תשתפר השינה באופן משמעותי והנחירות עשויות להיפסק. רוב הפגיעות שגורם העישון המובילות להופעת נחירות הן פגיעות הפיכות, ותוך זמן קצר דרכי הנשימה העליונות ישתקמו, נתיב האוויר יחזור לעצמו והנחירות ייפסקו.

קיימות מספר דרכים להפסקת עישון, אך חשוב לזכור שקשה מאוד לעשות זאת באופן עצמאי וחשוב לנסות להיגמל על ידי תוכנית גמילה מסודרת. הגמילה צריכה להיעשות בהדרגה על מנת להימנע ככל שניתן מתסמיני גמילה, ורצוי להשתמש בתחליפי ניקוטין ובתרופות להקלה על תהליך הגמילה. תחליפי הניקוטין הפופולאריים ביותר הן מדבקות ומסטיקים, ובמקביל רצוי להשתמש בתרופות כמו זייבן וצ'אנטיקס.

חשוב לציין שמלבד השיפור באיכות השינה, הפסקת העישון מובילה גם לשיפור בתפקוד במהלך היום ובהורדת סיכון למחלות לב וריאה עתידיות. אנשים שמפסיקים לעשן מצליחים לישון יותר טוב, ולכן קמים מלאי אנרגיה ומתפקדים היטב במהלך היום. כמו כן, הפסקת העישון מפחיתה את הסיכון למחלות שונות ובמיוחד למחלות לב, ותוך 2-3 שנים הסיכון להופעת מחלת לב יורד באופן משמעותי והופך לדומה כמו אצל לא מעשנים.

הפסקת עישון תגרור שינויים חיוביים נוספים בחיים שלכם

עד כה, במאמר האחרון עסקנו בקשר שבין עישון קבוע לבין הפרעות שינה, היווצרות נחירות, שינה לא רציפה, וכיוצא בזאת. לעישון יש באמת השפעה כבירה ורצינית על האופי שבו אנחנו ישנים – הם השפעות חמורות על הגרון, מערכת הנשימה שלנו, והתלות הפיזית שנוצרת לניקוטין – מעשנים רבים חווים ומעידים על כך כי ההתמכרות שלהם לעישון לא עוזבת אותם ולא לרגע, אלא מלווה אותם עד לשעות הקטנות ביותר של הלילה.
אולם, הפסקה או הפחתה של עישון אומנם תסייע לכם לשפר את הרגלי ואופי השינה שלכם, אך בנוסף לכך, אנו ממליצים בחום להוסיף למשוואה הזו מספר שינויים נוספים – שינויים אשר מצד אחד אמורים גם כן לסייע לכם עם הפרעות השינה והנחירות, ומצד שני, שינויים אלה הם בריאים ועשויים לסייע לכם במגוון רחב של אלמנטים בחיים שלכם. להלן מספר טיפים לשיפור איכות השינה ואיכות החיים באופן כללי –

Exit mobile version