המרכז לטיפול בנחירות והפרעות שינה

מניעת נחירות

 

מניעת נחירותנחירות גורמות לפגיעה קשה מאוד באיכות החיים:

ולכן, הטיפול בנחירות ומניעתן חשוב מאוד על מנת לאפשר איכות חיים נורמלית ולמנוע נזקים בריאותיים נוספים.

איך שינוי באורח חיים עוזרת במניעת נחירות?

הדבר הראשוני שאפשר לעשות על מנת להפסיק את הופעת הנחירות ולמנוע אותם הוא שינוי באורח החיים. אורח חיים לא בריא, הכולל השמנה, עישון ושתיית אלכוהול מגביר את הסיכון לנחירות, המופיעות במנגנונים שונים. ולכן, קיימות מספר המלצות על מנת להימנע מהנחירות או להפסיק אותן:

מניעת נחירות בעזרת טיפול רפואי

אנשים רבים מנסים תחילה טיפולים פשוטים כגון כרית נגד נחירות, מכשיר למניעת נחירות, טיפולי רפואה משלימה לנחירות, תרופות סבתא, מניעת נחירות בעזרת ציוד נלווה ועוד, אולם אם אלו והשינוי באורח החיים לא עוזר, ניתן לפנות לטיפול רפואי שיכול לעזור להפסקת הנחירות. בדרך כלל הטיפול הרפואי ניתן לאחר אבחנה במעבדת שינה וביצוע בדיקות נוספות לשלילת הפרעות אנטומיות הגורמות לנחירות (כמו אדנואידים מוגדלים).

הטיפול הרפואי למניעת נחירות כולל:

מה עוד יכול לעבוד שרוצים להימנע מנחירות

נחירות יכולות לפגוע הן באיכות החיים שלנו והן באיכות החיים של הסובבים אותנו. למעשה, למעלה מ-40 אחוזים מהאוכלוסיה סובלים או יסבלו מנחירות בשלב כזה או אחר של חייהם. הדבר עלול להוביל לקושי בהירדמות ולכן יש כל מיני דברים שיכולים לעזור לצורך מניעת נחירות.

נסו להוריד במשקל הגוף

קיים קשר ישיר בין משקל גוף עודף לבין נחירות. לכן, פעילות גופנית לצד שמירה על אורח חיים הכולל תזונה נכונה אשר יסייעו לרדת במשקל, עשויים למנוע נחירות או לפחות להפחית את הבעיה. אם אתם מתקשים לרדת במשקל הגוף ולהתמיד בכל מה שקשור לאורח חיים בריא, שווה להיעזר באיש מקצוע כמו דיאטנית קלינית ו/או מדריך כושר אישי. בנוסף, מומלץ שלר לצרוך משקאות אלכוהוליים בסמוך לשינה, שכן אלכוהול מוביל לרפיון הרקמות וזה מעודד נחירות.

מניעת נחירות על ידי הפסקת תרופות

אנשים רבים נוטלים תרופות כמו למשל תרופות הרגעה, תרופות שינה ותרופות המכילות אנטיהיסמיניים שגם כן גורמים לריפיון הרקמות, מה שמוביל לחסימה של דרכי הנשימה ומעודד נחירות.

בנוסף מניעת נחירות אפשרית גם על ידי
1. שינה על הצד במקום על הגב, מה שיסייע לנטרל את הלחץ על רקמות הגרון.
2. הרמה של האזור בו הראש מונח במשהו כמו 10-12 ס“מ בהשוואה לשאר הגוף.

בנוסף, ניתן לגשת למעבדת שינה, שם ישנים במשך לילה אחד ואם יש צורך ליותר מזה ואז בודקים מאיפה מגיעה הבעיה קצת יותר לעומק. אם יש צורך בוחרים שיטת טיפול מתאימה מעבר לירידה במשקל ושינוי תנוחות כמו לחץ אוויר חיובי באמצעות מסיכה, טיפול באמצעות ניתוח כירורגי במידה ומדובר בבעיה שהיא אנטומית, תכשירים מיוחדים ועוד. לעתים יש צורך לבצע בדיקות נוספות כמו למשל בדיקת רנטגן, סיטי או אם אר איי כדי לקבל תמונה של המבנה של מערכת הנשימה ואז ניתן יהיה לאבחן את הבעיה ושוב להתאים את הטיפול הראויה ביותר. בכל מקרה אם אתם או בן / בת הזוג שלכם סובלים מנחירות, מניעת נחירות בהחלט אפשרית.

 7 טיפים שיסייעו לכם בהפסקת הנחירות >>>

Exit mobile version