המרכז לטיפול בנחירות והפרעות שינה

טיפול בנחירות אצל נשים במעלה אדומים


טיפול בנחירות אצל נשים במעלה אדומיםכמעט כולם נוחרים, אך יש אנשים שסובלים מנחירות כרוניות. נחירות כרוניות יכולות לגרום לפגיעה באיכות החיים של האדם ולהעיד על מצב בריאותי חמור. נחירות מפריעות גם לנוחר וגם למי שישן לידו, שכן איכות השינה נפגעת. על טיפול בנחירות במעלה אדומים נרחיב במאמר הבא. 

 

טיפול בנחירות אצל נשים במעלה אדומים- מתי צריך?

נחירות כרוניות הן תופעה שפוגעת באופן משמעותי באיכות החיים. הנוחר, בדרך כלל סובל גם בדיכאון, בעצבנות, עייפות ולעתים גם בחרדות. גם מי שנמצא בסמוך לנוחר סובל מפגיעה באיכות השינה שלו. לעתים השהות עם נוחר כרוני יכולה להגיע למצב בלתי נסבל שפוגע ביחסים. 

אבל איך יודעים מתי הנחירות הן כרוניות?

קודם כל, אם אתם סובלים מנחירות שחוזרות על עצמן מדי יום בעוצמה גבוהה, הדבר עלול להעיד על נחירות כרוניות. כמו כן, אם אתם סובלים מאחד הסימפטומים שציינו כמו דיכאון, עייפות, עצבנות או חרדות במגוון מצבים שונים כמו בעבודה או מול בן הזוג, הדבר עלול להעיד על נחירות כרוניות. בנוסף, ברגע שבן או בת הזוג של הנוחר, סובלים מהתופעה, הדבר עלול להעיד על נחירות כרוניות.

טיפול בנחירות אצל נשים במעלה אדומים- אבחון

אם אתם חוששים שאתם סובלים מנחירות אצל נשים כרוניות, אתם צריכים לפנות לרופא. תחילה הרופא יבצע אבחון. לשלב האבחון מומלץ להגיע עם בן או בת הזוג, על מנת שהרופא יוכל לשמוע כיצד הם חווים את המצב ובאילו תסמינים הבחינו. במהלך האבחון הרופא ישאל שאלות הקשורות להיסטוריה הרפואית של המטופל. בנוסף הרופא יבצע מספר בדיקות גופניות שונות על מנת לבדוק האם מדובר בגורמים פיזיים שגרמו לחסימה של דרכי הנשימה. כחלק מהאבחון, המטופל יבצע מספר בדיקות שונות כמו צילום רנטגן/ CT/ MRI, מעבדת שינה ועוד. 

יכולות להיות סיבות שונות לנחירות כרוניות. יכול להיות שהמטופל סובל מדום נשימה חסימתי. יכול להיות מצב שמדובר בגורמים פיזיים כמו אלרגיות, סינוסיטיס, סטייה במחיצת האף, לשון גדולה, שקדים נפוחים, מבנה לסת ועוד. אפשרות נוספת שתגרום לנחירות כרוניות היא אורח חיים  מסוים, לדוגמא, אנשים שסובלים מהשמנת יתר נמצאים בסיכון גבוה יותר להתפתחות של נחירות כרוניות. לעתים זו יכולה להיות תנוחה מסוימת בה אתם ישנים. במקרה כזה, שינוי של התנוחה יוכל להפחית את עוצמת הנחירות ואת הכמות שלהן. באופן כללי, גם בקרב אנשים שלא סובלים מנחירות כרוניות, כאשר ישנים על הגב נמצאים בסבירות גבוהה יותר לנחירות. הסיבה לכך היא שבשכיבה על הגב מרפים את הלשון ומתבצעת חסימה של דרכי הנשימה. לכן במצב שסובלים מנחירות, מומלץ לשנות את התנוחה ולנסות לישון על צד הגוף או על הבטן. 

קראו עוד: איך מפסיקים נחירות?

טיפול בנחירות אצל נשים במעלה אדומים- דום נשימה חסימתי

דום נשימה חסימתי הוא הפרעת שינה אשר אחד התסמינים שלה הוא נחירות. תסמונת דום נשימה חסימתי בשינה מתבטאת בהפסקת נשימה במהלך השינה. התסמונת יכולה לחזור על עצמה במהלך הלילה והיא גורמת לפגיעה באיכות השינה. כאשר מופסקת הנשימה, רמת החמצן בדם יורדת וגורמת לחולה להתעורר. בדרך כלל, האדם אינו מודע ליקיצות אלה, אך הן פוגעות באיכות השינה שלו. האדם שסובל מהפרעה זו יחווה עייפות מתמשכת במהלך היום. אחד המאפיינים הבולטים של הפרעה זו הוא נחירות בעוצמה חזקה מאוד. הפרעה זו מתבטאת גם בכאבי ראש, צרבות, יובש בפה, השתנה מרובה במהלך הלילה ודחף מיני מופחת. הפרעה זו יחסית נפוצה, במיוחד בקרב שמנים ויותר בקרב גברים. על פי מחקרים רבים הפרעת שינה זו קשורה למחלות לב וכלי דם. 

יש שני סוגים מרכזיים של דום נשימה חסימתי- 

ניתן לטפל בדום נשימה חסימתי על ידי שינוי אורח חיים, אך קיימים מקרים בהם יהיה צורך בטיפול כירורגי. 

 

טיפול בנחירות אצל נשים במעלה אדומים- דרכי טיפול

קיימות שתי דרכי טיפול מרכזיות האחת על ידי לייזר והשנייה כירורגית. קיימות גם אפשרויות טיפול נוספות. ריכזנו לכם את דרכי הטיפול בנחירות במעלה אדומים- 

אחת האפשרויות לטיפול בנחירות במעלה אדומים היא על ידי לייזר. טיפול זה לא מתאים לכולם ורק לאחר האבחון תוכלו לדעת האם אתם מתאימים אליו או לא. טיפול בנחירות על ידי לייזר הוא טיפול שנמשך בין 15 דקות לבין 30 דקות. במהלך הטיפול, הרופא מכוות את החך על ידי לייזר. כיווץ החך נועד לאפשר זרימת אוויר תקינה יותר. הלייזר למעשה מצר את הרקמות ומקשה את החך הרך. טיפול בנחירות על ידי לייזר אינו דורש זמן החלמה. 

טיפול כירורגי הוא טיפול שמתבצע רק כמוצא אחרון כשאין ברירה. קיימים טיפולים כירורגיים שונים. התסמינים של המטופל והבדיקות שביצע הם אלה שישפיעו על הטיפול הכירורגי שיתבצע. 

עוד דרך לטפל בנחירות היא על ידי מכשיר נשימה CPAP. מכשיר נשימה זה הוא למעשה מסכת שינה. המכשיר פועל על ידי מפוח והוא מחדיר אוויר בכמות גבוהה לדרכי הנשימה לאורך הלילה. על ידי כך הכנסת האוויר לדרכי הנשימה משתפרת באופן משמעותי והנחירות פוסקות. 

אפשרות נוספת היא לטפל בנחירות על ידי תכשירים שונים או על ידי שינוי באורח חיים. לדוגמא, במצב בו הנחירות נגרמות בעקבות אלרגיות, ניתן להשתמש בתרסיס אף ייחודי הכולל סטרואידים. על ידי כך האלרגיות נרגעות והכנסת האוויר לדרכי הנשימה משתפרת. כמו כן ניתן להיעזר במדבקות, לשנות את הרגלי השינה, להימנע מצריכת אלכוהול כמספר שעות לפני השינה, להפסיק לעשן, לשנות את התזונה ועוד. 

קראו עוד: נחירות בהריון

Exit mobile version