הפרעות שינה לאחר לידה מתרחשות כשהאם מותשת, וזקוקה נואשות למנוחה, אך אינה יכולה לישון למרות שהתינוק ישן עמוק.
התמודדות עם הפרעות שינה לאחר לידה
לא קיים טיפול מהיר להפרעות אלו, אך אם המצב מחמיר, ניתן לנקוט בצעדים על מנת להתגבר על ההפרעות.
כיבוי כל המסכים לפחות שעה לפני השינה – כולל המחשב, הטלוויזיה והטלפון. מחקר חדש מצביע על העובדה לפיה שימוש במוצרים אלקטרוניים לפני השינה משבש את השינה. מכשירים אלקטרוניים מעוררים פעילות מוחית המפריעה לשינה, וחוקרים שונים מצאו אף כי תאורה אחורית של מכשירים אלו עשויה להפחית את רמות המלטונין, ההורמון השולט בשינה.
תרגילי נשימה עמוקה ושיטות הרגעת שרירים – נשימה פשוטה, איטית וקצבית מחוללת פלאים ומסייעת לרגיעה ותחושת ישנוניות. ניתן אף לנסות שיטות הרגעת שרירים ממוקדות המסייעות להירגע ולקדם את השינה, כמו גם להרגעת השרירים המפעילים את הנחירות.
עזרי שינה – מסייעים להתגברות על הפרעות שינה ונחירות. הם זמינים ללא מרשם וניתן להשתמש בהם כל עוד יש בהם צורך.
פיצוי על החמצת שעות שינה – ניתן לישון מעט יותר בסוף השבוע, אפילו שעתיים או שלו שעות נוספות יכולות להועיל. אך אין להניח לתוספת תנומה קטנה להפוך לבולמוסי שינה. יותר מידי שינה עלולה להתחיל מחזור חדש של הפרעות שינה.
נמנום קל – נשים לאחר לידה אינן צריכות לנסות לתפקד יותר במהלך זמן התנומה של התינוק. שינה קלה של עשרים דקות עד חצי שעה תרענן מבלי לפתח הפרעות שינה ולהוביל לטשטוש. רוב האימהות משיגות תוצאות טובות ממנוחת צהריים קצרה, אך שינה מרובה מדי אחר הצהריים עשויה להפריע לשינה בלילה. אם התינוק אינו ישן בהתאם ללוח זמנים קבוע, מומלץ לנצל את הצעות הסיוע של בני משפחה וחברים, ולנוח מעט במהלך היום.