דום נשימה חסימתי הוא אחד מהסוגים של דום נשימה בשינה, מהפרעות השינה הנפוצות ביותר שיש. כפי שניתן להסיק משמו, זהו מצב בו דום הנשימה נגרם עקב חסימה בדרכי האוויר, אשר עלולה כשלעצמה להיגרם עקב לא מעט סיבות. דום הנשימה החסימתי כולל לא מעט סיבוכים אפשריים, כולל הגדלת הסיכון למחלות לב.
סיכונים בדום נשימה חסימתי
תוך כדי הפסקת הנשימה יורדת רמת חמצן הדם, והתוצאה היא יקיצה קצרה במטרה לחדש את הנשימה ולפתוח את מעבר האוויר שנחסם. התוצאה של תהליך זה היא נחירה. יש לציין שהבעיה נפוצה יותר אצל גברים לעומת נשים. מספר הפעמים שהתהליך הזה מתרחש אצל כל אדם משתנה ותלוי בפרמטרים שונים.
פגיעה באיכות השינה ובתפקוד – חלק מהמחקרים קושרים דום נשימה לפגיעה באיכות החיים, ירידה במצב הרוח, והגברת הסיכונים לתאונות דרכים ולתאונות אחרות.
ההשפעה השלילית על הלב
במקרה של מחלת לב כלילית, נערכו מחקרים שהצביעו לא רק שדום הנשימה עלול להגדיל את הסיכוי למחלה, אלא גם שבאמצעות טיפול בבעיית השינה ניתן לראות שיפור בתלונות החולה ואף ירידה בתמותה הלבבית כתוצאה מהמחלה. מחקרים אחרים הצביעו על דום הנשימה בשינה, חסימתי או לא, כגורם מרכזי שעלול לחזות את אוטם שריר הלב בהסתברות גבוהה יחסית.
למה זה קורה?
דום נשימה חסימתי עלול בהמשך לכך לגרום לפרפור פרוזדורים, הפרעות קצב אחרות, ועוד. תרחיש שלילי אחר הוא אי ספיקת לב, שלפי ההערכות כיום מעורב בו בצורה זו או אחרת דום נשימה בשינה. גם כאן הקשר הצביע לא רק על הגדלת הסיכוי לאי ספיקת לב כתוצאה מההפרעות בשינה, אלא גם שבאמצעות טיפול בהפרעות השינה ניתן לשפר את מצב הלב.