המרכז לטיפול בנחירות והפרעות שינה

אבחון נחירות

 

אבחון נחירותבשנים האחרונות אנו מודעים יותר להשפעה של איכות השינה על איכות החיים לכן, אבחון נחירות והגורם להן הוא דבר טבעי. כיום, קיימות בארץ ובעולם מרפאות שינה המספקות מענה לאנשים הסובלים מבעיות שינה, ותפקידן הוא לאבחן את הגורם המפריע לאיכות השינה ולטפל בו בהתאם לצורך.

במקרים רבים, רופאי המשפחה מפנים מטופלים אל מרפאת השינה, במידה והם חושדים בהפרעה בשינה הגורמת לפגיעה בחיי היום יום. ובדרך זו, אנשים רבים הסובלים מנחירות או הפרעות שינה אחרות מוצאים את עצמם במעבדת השינה לאבחנה של מצבם.

הבדיקות הראשוניות לאבחנת הפרעות שינה

כאשר מטופל מגיע אל רופא המשפחה עם תלונות על הפרעות שינה, מבצעים מספר בדיקות על מנת להעריך את מצבו. ראשית, הרופא ישאל את הנבדק מספר שאלות על מנת להבין את מצבו הכללי ואת השפעת הנחירות והפרעות השינה על חייו ולאחר מכן יעבור לשלב אבחון נחירות מצד המטופל על מנת לתת פתרון ייעודי יותר ומותאם יותר.

במקרים רבים, תידרש שיחה עם בן הזוג על מנת לאפיין באופן מדויק את חומרת הנחירות, ולנסות להבין באופן סובייקטיבי מהו מצבו של המטופל.

לאחר מכן, יבצע הרופא בדיקה פיזיקלית של דרכי האוויר, במטרה לנסות ולזהות גורמים העלולים להוביל לחסימת דרכי הנשימה: שקדים מוגדלים, ענבל גדול או נוכחות גורמים מפריעים אחרים. כמו כן, בדרך כלל תבוצע גם בדיקת נשימה סטנדרטית על מנת לבדוק שהנשימה במהלך היום תקינה, ולאמת את החשד שהפרעות הנשימה מופיעות רק במהלך השינה.

אבחון נחירות: בדיקות הדמיה

במקרים רבים יישלחו הנבדקים אל בדיקות הדמיה שונות, על מנת לנסות לאתר גורם מפריע החוסם את נתיב האוויר. בדיקות ההדמיה המבוצעות הן בדרך כלל:

הבדיקה המתבצעת במעבדת השינה

לאחר שהמטופלים מופנים אל מעבדת השינה, הם מגיעים אליה בשעות הערב, לפני זמן השינה. בשלב זה, מחברים את הנבדקים למכשירי בדיקה רבים, במטרה לנטר את המדדים שלהם במהלך השינה. המדדים העיקריים הנבדקים במעבדת השינה הם:

אבחון נחירות

אבחון נחירות מתבצע אצל רופא או איש מקצוע המומחה בתחום. אבחון נחירות מתבצע באופן פרטני המותאם לגיל המטופל ומצבו הבריאות הכללי.
ללא אבחון נחירות המטופל עלול להמשיך לסבול מהפרעות שינה, נחירות במהלך השניה ולהפריע לסובבים אותו במהלך הלילה או השינה.

לאחר ביצוע של אבחון נחירות, כיצד נהוג לטפל כיום בבעיה של נחירות?

ככלל, לאחר שביצענו אבחון נחירות, הצלחנו להבין את שורש הבעיה שהובילה לנחירות אצל אותו האדם הספציפי, אזי שכעת עלינו לבחון את דרכי הטיפול הנכונים ביותר לכל מקרה ספציפי. כפי שהצלחנו להבין, נחירות יכולות להתרחש מסיבות שונות לחלוטין, ובשל כך, גם שיטת הטיפול תהינה שונה ממקרה למקרה, זאת כאשר מעבדת השינה בה תבצעו את האבחנה (במקרה של אבחנה במעבדת טיפול) והצוותים הרפואיים שביצעו בכן את אבחון הנחירות יהיו אלה שיתאימו עבורכם את דרך הטיפול הרלוונטית ביותר לכל מצב של נחירת. להלן דרכי הטיפול הנפוצות ביותר לטיפול בנחירות:

Exit mobile version