מהם הסיכונים הבריאותיים של נחירות?

תוכן עניינים

מהם הסיכונים הבריאותיים של נחירות?כולנו יודעים עד כמה נחירות יכולות להפריע לשינה, לגרום לעייפות ובכלל – להיות לא כל כך נעימות, הן לנוחרים עצמם והן לסובבים אותם, לבן או לבת הזוג שישנים איתן באותה המיטה.

אולם, מעבר לתחושת חוסר הנוחות, עשויות להיות נלוות להן גם כמה סכנות בריאותיות, שחשוב לקחת בחשבון. מדובר בבעיות, שבחלקן יכולות אף לגרום למוות במידה ולא דואגים לטפל בהן מוקדם. באילו סיכונים בריאותיים מדובר? הנה סקירה קצרה על כמה מהבולטים שבהם:

אירוע מוחי

האירוע המוחי, השבץ, הוא אחד הסכנות החמורות ביותר של נחירות, כזו שיכול גם לגרום למוות. ככל שעוצמת הנחירות חזקה יותר וככל שתדירותן גבוהה יותר, הסיכוי לאירוע מוחי הוא גבוה יותר. מי שחש עייף במהלך היום, חש תשוש ויודע שהוא נוחר לא מעט במהלך הלילה, מומלץ לו לבדוק האם הוא סובל מבעיות בריאות שונות, כמו לחץ דם גבוה, כדי להימנע מאפשרות של שבץ מוחי.

מחלת לב

נחירות מלוות פעמים רבות מדום נשימה במהלך השינה. הדום בנשימה קורה לרוב בשל בעיות בקשורות בלב ובכלי הדם, מה שמוביל להתקף לב בסופו של דבר. מי שסובל מבעיות בכלי הדם ומבעיות לב למיניהן וגם נוחר, הסיכוי שלו להתקף לב קטלני גבוה פי שניים בהשוואה לאלה שאינם סובלים מבעיות אלו.

אז, מה עושים? טיפול באמצעות מכשיר מיוחד, המספק לסובל מכך, אוויר חיובי רציף, יכול להיות פתרון המפחית משמעותית את הסיכוי ללקות במחלת לב ובהתקף לב קטלני.

הפרעות בקצב הלב

דום נשימה, הנלווה לנחירות, יכול לגרום להפרעות בקצב הלב. מסתבר שרבים, שנוחרים בתדירות ובעוצמה גבוהה מדי לילה, סובלים יותר מפרפור פרוזדורים, המהווה אחד הסימפטומים הבולטים להפרעות בקצב הלב.

פציעות ותאונות

אנשים שנוחרים לא מעט בלילה, סובלים מבעיות שינה חמורות. הם קמים בבוקר עייפים יותר וחשים מטושטשים במהלך שעות היום. הם פחות מרוכזים ועשויים "לתפוס" תנומה בכל רגע אפשרי. הדבר עשוי לסכן אותם באופן משמעותי, הן במהלך הנהיגה והן בזמן התנהלותם היום יומית בכל מקום ובכל שעה. הם יכולים להירדם בזמן הנהיגה ובכך חשופים לתאונות וכמובן גם לפציעות חמורות יותר.

בעיות נפשיות

נחירות, הגורמות לדום נשימה, מפריעות באופן משמעותי לשינה הרצופה. הדבר עשוי להוביל לדיכאון, כפי שמעידים מחקרים רבים, וגם לחרדות. בעיות נפשיות בעוצמות ובדרגות שונות אופייניות מאד לנוחרים, שכן התנהלותם היום יומית נפגעת משמעותית בשל הנחירות, המשפיעות על יכולתם להתמודד בהצלחה עם האתגרים השונים, הניצבים מולם.

סיבוכים בזמן ההריון

נשים הריוניות רבות נוטות לנחור לא מעט במהלך השליש האחרון של ההריון בשל עלייה רבה במשקל בתקופה זו. הנחירות עשויות לגרום לסיבוכים עובריים שונים. הדבר אמנם עדיין נבדק ואין כיום ממצאים ברורים המעידים על כך, אך מדובר בהשערה שיש לקחת בחשבון ובמיוחד כשמדובר בהפרעת שינה.

כאבי ראש

אנשים שנוטים לנחור לא מעט בלילה מתלוננים על כאבי ראש הרבה יותר מאלה שאינם נוחרים. מכיוון שנחירות מוגדרות פעמים רבות כהפרעת שינה, איכות החיים נפגעת וישנן תופעות פיזיולוגיות שונות, כמו כאב ראש, הנגרמות, בין היתר, בשל השינה הלא רצופה.

הטלת שתן בלילה

קימה לשירותים פעמים רבות במהלך הלילה וגם אובדן השליטה על שלפוחית השתן הן שתי תופעות נפוצות מאד בקרב אנשים שנוחרים לא מעט במהלך הלילה ומתעוררים בעקבות דום נשימה. הדבר שכיח יותר בקרב גברים מעל לגיל 55.

יהושוע קוש
יהושוע קוש

מומחה לטיפולים בנחירות והפרעות שינה שונות. מעל 10 שנות ניסיון עשירים של טיפולים, ניתוחים וליווי מטופלים.
מרכז המידע הגדול והאמין ביותר לטיפול בנחירות והפרעות שינה. כאן תמצאו מגוון רב של מאמרים מקצועיים בנושא אשר יעזרו לכם למצוא פתרון לבעיות אלו

צרו איתנו קשר
מאמרים נוספים
התקשרו עכשיו